Naprapathuset - Naprapat Fredrikstad / Sarpsborg - Problemområder:

Fot

| Utskrift |

Foten er kroppens kontaktorgan med underlaget. All form for bevegelse belaster ikke bare foten, men videreføres opp gjennom ankelen, legg, kne, lår, hofte, bekken og helt opp til ryggraden. Smerter i foten kan stamme fra ryggen eller andre ledd  og omvendt. Selv små normale fysiologiske forandringer kan utvikle seg til fotlidelser på grunn av overbelastning og repetisjon av funksjonsfeil. Man kan ofte skille mellom medfødte fotlidelser og ervervede fotlidelser som oftest skyldes ytre påvirkninger.

Achillesproblem, benhinnebetennelse, overtråkk, dårlig bevegelse, prikkinger, dovninger, plantarfascitt


Ben

| Utskrift |

Smerter i kne og omkringliggende strukturer kan komme av ulike årsaksmekanismer. Smertene kan komme av overbelasting ved trening, overvekt, gamle eller nye skader som igjen gir feilbelastning. Ved å se den biomekaniske sammenhengen mellom ekstremitetene, som skjelett, muskler, sener og leddbånd,  ser man at  kroppen ofte overbelastes og vil  begynne å kompensere for å unngå smertene. Ved påviste strukturelle skader er det viktig å henvise videre til lege dersom operative inngrep er nødvendige. Det er også viktig å normalisere funksjonen, øke stabilitet og unngå feilbelastning. 

Hopperkne, artrose, schlatters, løperkne, muskelstrekk, overbelastning

Armer

| Utskrift |

Smerter i skulder og overarm er veldig vanlig og de fleste har fra en tid til annen kjent av smerter i disse områdene. De vanligste årsakene til dette er arbeide med armene over skulderhøyde og langvarig arbeide foran data. Uten en god ergonomi og godt innstilte arbeidsredskaper vil man etter en tid oppleve smerter og stivhet fra skulderen.

Symptomer i armen kan også stamme fra nakken (dvs. overførte smerter til armen) eller skyldes lokal irritasjon i armen. Irritasjonen oppstår ofte i sene, muskel- eller nervevev avhengig av årsaken til smertene.

Dårlig bevegelse, musearm, frozen shoulder, smerter, stråling/prikking ut i arm/fingre, forkalkning i sene/muskel, Musearm, tennisalbue, golfalbue, betennelse, stråling/prikking ut i fingre.

 

Rygg

| Utskrift |

Ryggsmerter kommer i mange ulike former alt fra akutt hekseskudd til kronisk lumbago. Det er svært viktig med riktig testing for å finne årsaken til problemet. Ryggsmerter blir ofte bedre med manuell muskel- og leddbehandling, samt treningsveiledning. Smerter i rygg og hofte kan årsakes av omkringliggende strukturer, som muskler, ledd, disker, psykososial belastning, som stress, prolaps eller fortrengning av rotkanalen. Man kan for eksempel ha symptomer som ligner på ischias (mekanisk irritasjon av ischiasnerven), men som viser seg å være overbelastning av ryggen eller spente muskler i setet.

Lumbago(hekseskudd), prolaps, hofteartrose, isjias, bekkenplager, hoftesmerter, betennelse i hoft, lyskesmerter, muskelknuter, låsninger, triggerpunkter, vond rygg, trøtt og sliten i ryggen
 

Nakke

| Utskrift |

Nakkesmerter er en svært vanlig plage. Nakkens funksjoner er kompliserte og spiller en sentral rolle i bevegelsesapparatet. Finmekanikken i nakken består av et intrikat samspill mellom ledd, følsom dyp muskulatur og store deler av nervesystemet. Vi er derfor helt avhengig av at nakkens finmekanikk er intakt for å holde balansen, utføre presise bevegelser og orientere oss etter sanseinntrykk fra syn og hørsel. Hodepine kan skyldes muskelspenninger og låsninger, altså spenningshodepine. Det kan også komme med symptomer som svimmelhet, øresus og tannverk . Migrene kan forverres av muskelspenninger og låsninger i nakke, skuldre og/eller kjeve.

Hodepine, migrene, kink, stiv nakke, svimmelhet, whiplash, låsninger, konsentrasjonssvimmelhet, tinnitus

Om Naprapathuset

Dette er din naprapat i Fredrikstad.

Naprapathuset ble stiftet høsten 2007 av Lisa Lehmann og Rolf-Magnus Johansen. Den er i dag en av Fredrikstads mest etablerte og største naprapatklinikker med god erfaring både i privat- og bedriftspraksis. Vi ligger sentralt til i Fredrikstad langs Riksvei 109 på Wilbergjordet 10. Gode buss- og parkeringsmuligheter. Vi har heis og gratis parkering.

Les mer om dette under "Om oss" i menyen over.   

Velkommen!

BANK AXEPT

Se video om naprapati ved å klikke her

Kontakt oss

  • Wilbergjordet 10, 1605 Fredrikstad
  • 46 44 46 86
  • Telefontid hverdager 08-17
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • Bestill time

 

  • Ring oss samme dag for akutt time eller send sms direkte. 
  • Vi holder åpent for timer sent mandag og torsdag. 
  • Vi har gratis parkering. Vi har heis.

 

Medlem på Family Sports Club Fredrikstad?

Vi har nå samarbeid med Family Sports Club i Fredrikstad. De som har gull-kort og som ikke har vært hos oss før har nå muligheten til å få 50 % på den første naprapattimen. Ring eller bestill time her på hjemmesiden vår.

Husk at du må ta med gullkortet ditt på klinikken for at tilbudet skal gjelde. Vennligst oppgi at du er gullkortmedlem på FSC Fredrikstad når du ringer.

')