Naprapathuset - Naprapat Fredrikstad / Sarpsborg - Historie

Historie

Oakley Smith, ble født 19 januar 1880. I 1899 tok han eksamen som kiropraktor ved Palmer School of Chiropractic i Iowa. Det samme året begynte han på Medical School, University of Iowa. Etter tre år avbrøt han medisinstudiene og fortsatte å jobbe ved Palmer School of Chiropractic sammen med Daniel D. Palmer, som grunnla kiropraktikken. Smith brøt senere samarbeidet med Palmer fordi de hadde uenigheter angående grunnlegende teorier rundt kiropraktikken. Han var blant annet ikke enig i at ”låsninger” i ryggraden kom av virvler som nesten hadde "hoppet" ut av ledd (the subluxation teori).
 
Et par år senere flytter Smith til Chicago og åpner der sin egen kiropraktorklinikk. Han reiser også på en studiereise til Europa, der han kommer i kontakt med andre fremgangsrike manuellterapeuter. Besøket i Europa får en avgjørende betydning for naprapatiens utvikling. Ordet naprapati har sitt utspring i det tsjekkiske ordet ”napravit”, som betyr å korrigere og det grekiske ordet ”pathos” som betyr lidende, hvilket som helhet betyr ”å korrigere årsak til lidende”.

År 1906, publiserer Smith sammen med et par andre forfattere boken, ”A Textbook of Modernized Chiropractic”. Boken beskriver det som han senere kaller for naprapati. I sin biografi forteller han at tiden ikke var moden for å innføre ordet naprapati og derfor valgte han tittelen "Den moderne kiropraktikken".
 
I Chicago, år 1907, starter Smith den første utdannelsen innen naprapatien, Oakley Smith School of Naprapathy, og naprapati som behandlingsform er etablert. I 1949 ble den andre naprapatskolen i Chicago startet, denne får navnet ”Chicago National College of Naprapathy”. Disse skolene ble i 1971 slått sammen til en skole, som fikk navnet Chicago National College of Naprapathy.
 
Naprapatien ble for første gang introdusert i Skandinavia, Sverige, i 1970 av Bjørn J. Berg. Skolen heter i dag Naprapathögskolan. Det har skjedd mye siden den tid og naprapatien har utviklet seg mye i takt med nyere forskning. Naprapatien har i dag en meget bred plattform å stå på. Dette gjelder så vel de grunnmedisinske og humanbiologiske kunnskapene, samtidig som spesialiseringen innen naprapati er tydelig.

Om Naprapathuset

Dette er din naprapat i Fredrikstad.

Naprapathuset ble stiftet høsten 2007 av Lisa Lehmann og Rolf-Magnus Johansen. Den er i dag en av Fredrikstads mest etablerte og største naprapatklinikker med god erfaring både i privat- og bedriftspraksis. Vi ligger sentralt til i Fredrikstad langs Riksvei 109 på Wilbergjordet 10. Gode buss- og parkeringsmuligheter. Vi har heis og gratis parkering.

Les mer om dette under "Om oss" i menyen over.   

Velkommen!

BANK AXEPT

Se video om naprapati ved å klikke her

Kontakt oss

  • Wilbergjordet 10, 1605 Fredrikstad
  • 46 44 46 86
  • Telefontid hverdager 08-17
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • Bestill time

 

  • Ring oss samme dag for akutt time eller send sms direkte. 
  • Vi holder åpent for timer sent mandag og torsdag. 
  • Vi har gratis parkering. Vi har heis.

 

Medlem på Family Sports Club Fredrikstad?

Vi har nå samarbeid med Family Sports Club i Fredrikstad. De som har gull-kort og som ikke har vært hos oss før har nå muligheten til å få 50 % på den første naprapattimen. Ring eller bestill time her på hjemmesiden vår.

Husk at du må ta med gullkortet ditt på klinikken for at tilbudet skal gjelde. Vennligst oppgi at du er gullkortmedlem på FSC Fredrikstad når du ringer.

')