Artikler
Trykkbølgebehandling
Det første naprapaten gjør er å sette en diagnose på deg for å se om trykkbølge er det rette alternativet for deg. Trykkbølgebehandling er så effektivt at man skal ha effekt allerede på 1.behandling.
Trykkbølgebehandling er en fysikalsk behandling som brukes ved langvarige seneplager og smertetilstander i muskel- / skjelettsystemet. Behandlingen består av å sende en rekke høyenergi-lydbølger inn i skadet vev. Dette er med på å sette i gang tilhelingsprosessen og legge til rette for at kroppen kan legge ned friskt vev.
Hva kan behandles med trykkbølger?
Trykkbølgebehandling brukes mest på seneplager og smerter i skulder, albue, hofte, kne, Akilles-sene og fotsåle. Tilstandene oppstår ofte som følge av over- og / eller feilbelastning over tid.
De vanligste plagene vi behandler er:
- Skulder: Kalkskulder og supraspinatus-tendinose
- Hofte: Trochanter-tendinose / slimposebetennelse
- Albue: Tennisalbue, musearm og golf-albue.
- Kne: Jumper’s knee / hopperkne og runner’s knee/løpekne
- Legg: Akilles-tendinose og beinhinnebetennelse.
- Fot: Plantar fascitt.
Hvordan foregår behandlingen?
Du vil først få en grundig undersøkelse av naprapaten. Basert på funnene fra den kliniske undersøkelsen, vil trykkbølgen bli applisert på det skadede området. Selve behandlingen er rask, og tar fra 4 til 8 minutter. Behandlingen kan føles ubehagelig, men det er sjelden nødvendig med smertestillende etterpå.
Hvor ofte og hvor mange behandlinger er nødvendig?
Behandlingen utføres 1 gang i uken og det er vanlig å oppnå smertelindring i løpet av 1-3 behandlinger. Man har som oftest 3-5 behandlinger, og den gjøres i kombinasjon med naprapatbehandling.
Kontraindikasjoner og ting du bør ta hensyn til:
- Hjerte og sirkulasjonsforstyrrelser
- Graviditet eller kreft
- Sterke blodfortynnende medisiner
- Ingen kortisoninjeksjon senere enn 2 uker før behandling
- Ingen betennelsesdempende medikamenter senere enn 1 uke før behandling